loader

Tisti, ki nosi najlepšo čelado, je največji frajer! To vam bo povedal prav vsak otrok, saj so otroške čelade v zadnjih letih postale pravi hit, zato jih otroci radi nosijo. Sodobne čelade so namreč ne le bolj varne, kot so bile nekoč, ampak tudi bolj udobne, predvsem pa lepše in bolj frajerske. Dobijo se v mnogih različicah, barvah in vzorcih, otroci pa jih radi okrasijo tudi sami z različnimi nalepkami in drugimi dodatki. Če vaš otrok še nima svoje, je sedaj čas, da mu jo kupite!

Zakaj nekateri ne marajo nositi čelade?

Nošenje čelade je navada kot vsaka druga. Tako kot se nam zdi samoumevno, da si v avtu pripnemo varnosti pas, tako je otrokom samoumevno, da si nadenejo čelado, če smo jih tako naučili. A navadno otrok prav veliko ni treba prepričevati, saj so jih otroške čelade zaradi svoje pisanosti všeč. Poleg tega pa se jim zdi zanimivo, da jih lahko nosijo. Čelade ne marajo nositi le tisti otroci (in odrasli), ki niso navajeni nanjo – zato je prav, da jih čim prej navadimo na to!

otroške čelade

Pri kateri starosti začne otrok nositi čelado?

Otroci se od rojstva dalje vozijo z različnimi prevoznimi sredstvi. Iz vozička napredujejo v poganjavček, nato pa naprej na kolo, skiro ali rolerje. Vse to pa so prevozna sredstva, kjer je za preprečevanje poškodb pri padcih, pametno nositi čelado. Zato je fino, če otroke navadimo na  otroške čelade že prej – ko še poganjajo svoj poganjavček ali najkasneje takrat, ko začnejo voziti tricikel oziroma kolo s pomožnimi kolesci. Tako se mu bo uporaba čelade zdela samoumevna in jo bo nosil brez kakršnega koli prerekanja!

Kdaj naj otrok nosi čelado?

Otrok naj čelado nosi pri različnih športnih aktivnostih oziroma vedno, kadar obstaja možnost, da se lahko pri padcu poškoduje ali močneje udari v glavo. Poškodbe glave namreč lahko trajno vplivajo na njegov razvoj in imajo hude posledice, zato je otroško glavo pri kolesarjenju, rolanju, skejtanju, smučanju, sankanju, plezanju, jahanju in drugih športih obvezno treba zaščititi. Veliko otrok to že ve, zato čelado z veseljem nosijo. Še raje pa jo nosijo zato, ker je čelada preprosto lepa in nadvse kul! Tako kot so lahko kul in lepi ženski šali ali rute, ki so dandanes namenjene že za vse priložnosti.

 

https://www.youtube.com/watch?v=8snvqE7rvLw

V kategoriji: