loader

Katera darila za otroke so tista najlepša in jih bodo veseli tako starši kot otroci? Zagotovo so to knjige s pravljicami! Današnji otroci imajo namreč že vse preveč različnih igrač, da starši sploh ne vedo več, kaj naj z njimi, medtem pa je knjiga vedno zelo lepo darilo, ki spodbuja domišljijo, uči otroka poslušanja, spodbuja pa tudi druženje s starši in pogovor z njimi o pravljici in vsem, kar se dogaja v njej.

Branje pravljic otrokom namreč ni le branje in poslušanje, ampak poteka skozi pogovor. Otrok bo poslušal pravljico, vas spraševal o njej ter s prstom kazal na sličice ob besedilu ter razlagal, kaj je na njih. Zato je prav, da ima knjiga pravljic za majhne otroke tudi lepe ilustracije, ob katerih se boste lahko z otrokom pogovorili.

Odrasli navadno knjigo preberemo le enkrat, otroci pa so najbolj srečni, če jim vsak večer preberete njihovo najljubšo pravljico znova in znova, saj se je nikoli ne naveličajo. Z veseljem bodo tudi sami prijeli knjigo v roke, četudi še ne znajo brati, ter pravljico prelistali in gledali ilustracije, čeprav so jih videli že velikokrat.

Nekateri otroci se pravljice, ki jo večkrat slišijo, naučijo dobesedno na pamet, zato bodo zelo veseli, če jim boste dali možnost, da vam jo enkrat za spremembo pred spanjem povedo oni in ne vi njim – presenečeni boste, kako dobri pripovedovalci so in kako branje spodbuja učenje novih besed in pripovedovanja!

Če imate torej vedno znova težave z iskanjem darila za otroke, vam predlagamo, da sploh ne razmišljate, ampak vedno podarite kakovostno knjigo pravljic, saj z njo nikoli ne boste zgrešili. Knjiga je dragoceno darilo, ki se je otrok ne bo kmalu naveličal, ob njej bo užival, morda pa se bo ob njej naučil tudi brati ter tako še bolj vzljubil knjige in branje, kar je zagotovo v življenju zelo pomembno. Prav tako pa vam priporočamo Smart Games miselne igre, ki so narejene tako, da povežejo družino z pozitivnimi izkušnjami.

Preberite si tudi zanimiv članek o tem, zakaj je pojem anksioznost simptomi vse bolj iskan na spletu in kakšne so potencialne rešitve.

V kategoriji: