loader

Steza za frnikule Hubelino trenutno velja za eno od najpopularnejših stez tako med otroki kot med njihovimi starši, in to ne brez razloga. Če iščete odlične igrače za vaše najmlajše, je to zagotovo igrača, ki se vam jo splača izbrati.

Kaj je Hubelino?

Če morda še ne veste, je Hubelino sistem stez za frnikule, ki je popolnoma kompatibilen s kockami Lego Duplo. Tako kocke Hubelino kot Lego Duplo so namreč v osnovi narejene po enakem principu. To pomeni, da se kocke obeh proizvajalcev odlično kombinirajo med seboj. Kocke lego Duplo lahko tako uporabite za osnovo steze za frnikule Hubelino. Ali pa zgradite stezo za frnikule na že sestavljeni hiši iz Lego Duplo kock.

Kreativne steze za frnikule Hubelino
Osnova steza za frnikule Hubelino

Kocke Hubelino so narejene iz plastike in jih je možno postavljati ena na drugo, tako da lahko iz njih zgradite karkoli si že zamislite. na voljo so v različnih dimenzijah in se lahko kombinirajo kakor koli si zaželite.

Kocke so zasnovane zelo preprosto, kar omogoča, da jih uporabite na številne načine. Iz njih lahko zgradite osnovo za stezo za frnikule ali pa to zgradite z uporabo dodatnih elementov. Elementi, iz katerih lahko zgradite stezo za frnikule, so prav tako na voljo v različnih oblikah in dimenzijah ter se lahko uporabijo v skorajda neskončnih kombinacijah.

YouTube video
Steza za frnikule Hubelino – Komplet s stikalom

Edini omejitvi pri tem sta le vaša domišljija in kreativnost ter, seveda, to, koliko kock in drugih elementov imate na razpolago.

Podjetje, proizvodnja in material

Hubelino, nemško družinsko podjetje, deluje od leta 2008, steze za frnikule Hubelino pa so na trg prišle leta 2013. Morda je to razlog, da te še niso tako popularne kot steze za frnikule drugih proizvajalcev.

Glede na zagotovila proizvajalca so vsi elementi za njihove steze za frnikule narejeni v Nemčiji. Celoten proces, od začetka do oblikovanja, produkcije in pakiranja, se odvija na nemških tleh. To je ena od prednosti tega proizvajalca. Na trgu je namreč kar precej različnih stez za frnikule ali kroglice, a le nekatere med njimi lahko označimo kot kakovostne.

Hubelino, Steza za frnikule - 120-delni komplet
Steze za frnikule Hubelino so na trg prišle leta 2013

Usposobljenost podjetja je jasno razvidna pri izdelavi plastičnih elementov. Generalni direktor in ustanovitelj je hkrati tudi generalni direktor podjetja, ki dobavlja plastične elemente za različne tehnične naprave, kot so industrijski stroji in motorji.

Pri izdelavi je uporabljena zgolj ABS plastika, visoko kvaliteten material, ki se uporablja tudi pri izdelavi kock Lego in Lego Duplo. ABS plastika ima kar nekaj prednosti, predvsem kar se tiče trpežnosti in dolge življenjske dobe. Poleg tega pa gre za material, ki ga je možno reciklirati. To pomeni, da se lahko vsi nepopolni elementi in ostanki proizvodnje ponovno uporabijo.

Vsi izdelki Hubelino so tudi mehanično in kemijsko testirani pri Bureau Veritas v Hamburgu v skladu z vsemi mednarodnimi standardi, ki veljajo za testiranje igrač-

Hubelino kocke

Kocke Hubelino so nujno potrebne za to, da zgradite temelje za stezo za frnikule. Če imate kocke Lego Duplo, lahko v ta namen uporabite tudi te oziroma jih kombinirate s kockami Hubelino. To je eden od razlogov, da imajo otroci in starši tako zelo radi to znamko. Njihove kocke se namreč lahko kombinirajo s prav vsemi kockami Lego Duplo, pa naj si gre za osnovne elemente, dodatke ali kaj drugega. Samo dodajte nekaj elementov za izdelavo steze Hubelino in že boste po njej lahko spuščali frnikule.

YouTube video
Hubelino kocke

Bodite pozorni le na to, da ne ocenite napačno, koliko kock potrebujete za izgradnjo temeljev za stezo za frnikule, sploh če nameravate zgraditi zelo veliko. 

Kocke Hubelino, ki so na voljo v različnih setih, so večinoma bele. To je super, ker se hitro opazijo. Poleg tega pa temelji za stezo za frnikule v beli barvi izgledajo odlično. V primeru, da vam bela barva ni všeč, pa lahko vedno dodate še druge barve, kot so modra, rumena, zelena in rdeča.

Elementi za steze za frnikule Hubelino

Posebni elementi so nujno potrebni za izgradnjo steze za frnikule. Po njih boste lahko spuščali frnikule. Na voljo so vam številni različni seti z različnimi kombinacijami takšnih elementov. Vsi elementi so na voljo v štirih barvah, in sicer zeleni, modri, rumeni in rdeči. Njihove barve so tako enake kot pri kockah Lego Duplo.

Steza za frnikule Hubelino

Dodatki in razširitve

Dodatni elementi so zelo pomembni in omogočajo še več zabave. Super se obnesejo v primeru, če si želite zgraditi še bolj kompleksno stezo oziroma če si želite, da bi bila ta preprosto malo drugačna. Vsi omenjeni dodatni elementi so odlične kakovosti. So trdni, robustni, se popolnoma prilegajo in, najpomembnejše, delujejo. Dodatni elementi za steze za frnikule so na voljo v oranžni barvi. Odločitev za takšno barvo je dokaj pogumna, a dobra novica je, da tako te elemente v kupu drugih hitro opazite. Dodatni elementi sicer niso del osnovnih setov, ampak jih morate naročiti posebej. 

Če imate elemente za gradnjo steze za frnikule, kocke in dodatne elemente ter figurice in kocke Lego Duplo, lahko začnete graditi karkoli si zaželite, od čisto majhne steze za frnikule do največje, kar si jih lahko še zamislite. Če še enkrat ponovimo: edine omejitve pri tem so vaša potrpežljivost, kreativnost in, seveda, število elementov in kock, ki jih imate na voljo.

Zakaj je Hubelino tako odlična igrača?

  • So popolnoma kompatibilne z Lego Duplo kockami. Vsi elementi se odlično kombinrajo med seboj. Hubelino in Lego Duplo kocke so si tako podobne, da si jih morate pogledati čisto od blizu, če jih hočete ločiti.
  • Na voljo imate številne možnosti za razširitev. Dodate lahko več elementov za izgradnjo stez za frnikule, več kock ali več posebnih elementov. Na voljo so vam nove možnosti in novi seti. Tako lahko gradite večje, bolj kompleksne in bolj kreativne steze za frnikule Hubelino. To pomeni, da gre za igračo, ki raste z vašim otrokom.
  • Hubelino kocke so robustne, enostavne za pranje, skoraj nezlomljive in po več letih uporabe praktično kot nove. Otroci jih lahko uporabljajo zelo dolgo, ne da bi jih prerasli.
  • Igrača je narejena v Nemčiji v trajnostni proizvodnji in je prijazna do okolja.

Skorajda odveč je poudarjati, da so steze za frnikule Hubelino ena od tistih igrač, ki bo navdušila otroke vseh starosti, pa tudi njihove starše. To pomeni, da boste za svoj denar dobili zelo veliko oziroma da gre iz številnih razlogov za zelo dober nakup.

Spet in spet – Hubelino ostaja (za nekatere pa postaja) ena najbolj zabavnih igrač! Izdelava poti, tunelov, skokov,…

Objavil/a chebeltza.com dne Petek, 25. oktober 2019

V kategoriji: