loader

Nekateri pri izbiri igrač za otroke niso ravno najbolj uspešni. To se na primer pokaže tedaj, kadar je izbrani izdelek pri otrocih aktualen le nekaj dni ali celo samo nekaj ur. Malčki so namreč precej zahtevna bitja in če mu igrača ne prinaša dovolj zanimivih trenutkov, jo hitro odvrže v kot, kjer navadno tudi ostane. Po drugi strani pa so na voljo takšne igrače, ki jih otroci pri sebi hranijo leta in leta in se le težko ločijo od njih. Za slednje je pogosto značilno, da so tudi sicer izjemno koristne in  na številne načine dobro vplivajo na otroka in njegov razvoj.

V kategorijo kakovostnih igrač za otroke sodijo tudi ustvarjalne igrače. Številne vam lahko ponudi svetovno uveljavljeni proizvajalec oziroma blagovna znamka, ki jo najdete pod imenom 4M. V izjemno širokem naboru izdelkov tovrstnega proizvajalca so vam na voljo tudi roboti za otroke. Ponudbo lahko preverite tudi na spletu.

Znanstveni set – Generator na veter proizvajalca 4M

V kategoriji izdelkov 4M lahko najdete številne ustvarjalne igrače, ki bodo pritegnile še tako zahtevnega malčka. Seveda pri izbiri produktov za otroke pazite tudi na to, koliko so stari. Med priljubljene sete igrač sodi tudi znanstveni set, ki ga najdete pod imenom Generator na veter. Omogočite, da se vaš malček vsaj za en dan prelevi v znanstvenika in ustvari povsem lasten generator na veter ter tako spozna zakonitosti delovanja obnovljive energije.

Ustvarjalne igrače - Generator na veter
Ta ustvarjalna igrača vam omogoča da izdelate svoj generator na veter

Otrok lahko ob postavitvi generatorja na veter opazuje, kako LED svetilka sveti ob pogonu energije na veter. Ob nakupu tovrstne izjemno ustvarjalne igrače baterije niso potrebne. Izdelek je primeren za vse otroke, ki so starejši od osem let. Prav tako se igrača sme uporabljati samo pod nadzorom odrasle osebe. Pred uporabo pa je treba skrbno preveriti vsa navodila, ki jih je treba obvezno upoštevati. Vse omenjeno je priloženo v embalaži.

Robotski pajek 4M

Za malčke so zelo atraktivne tudi igrače v obliki robotov. Gibanje oziroma premikanje igrače je namreč za otroke res nekaj fascinantnega. Pri 4M so na voljo številni roboti za otroke, tudi takšni v obliki živali ali pa kakšnega gospodinjskega pripomočka.

Roboti za otroke - pajek
Robotski pajek je eden izmed najbolj zanimivih robotov za otroke

Za ljubitelje pajkov je na primer odlična izbira robotski pajek. Ta se spušča in dviga po vrvici kot čisto pravi pajek po svoji pajčevini. Vse skupaj je videti zelo zanimivo, morda malce strašljivo. Ko pajek pride na dno ali na vrh svojega cilja, sam spremeni smer. Igrača je primerna za vse male junake, ki so starejši od treh let. Še najbolj pa so robotske igrače primerne za otroke nad osem let.

Otroške igrače – manj je zagotovo več

Ste kdaj vstopili v kakšen dom, kjer so vse naokoli in počez ležale otroške igrače? Ko ste pričeli opazovati posamezne kose, pa ste pravzaprav ugotovili, da so izdelki precej neuporabni. Odrasli želimo otrokom le najbolje, zato včasih z nakupovanjem igrač nekoliko pretiravamo. Menimo, če je igrača všeč tudi nam, da bo dobro koristila tudi otrokom. Še večja napaka pa je ta, da smo pri izbiri takšnega izdelka predvsem pozorni na zunanjost.

YouTube video
15 igrač s katerimi se moji otroci dejansko igrajo

Strokovnjaki priporočajo, da je bolje, če otrokom kupimo manj igrač in da so te preudarno izbrane. Še preden torej igračo daste v nakupovalno košarico, presodite, ali je dovolj koristna za vašega otroka. To pomeni, da je treba preveriti tudi, kateri starosti otroka je izdelek pravzaprav namenjen.

Izbira materiala pri igrači

Zahtevni in skrbni starši in drugi odrasli so pri izbiri igrač in drugih izdelkov za otroke vse bolj pozorni tudi na same materiale. Igrače in igrala so najpogosteje izdelana iz plastike, ki pa se je v zadnjih letih kar na veliko otepamo. Vse bolj se zavedamo, da so lesene igrače najverjetneje tiste, ki so najbolj primerne za najmlajše družinske člane.

Sicer pa ima pri izbiri materiala otroške igrače precejšnjo vlogo tudi otrokova starost. Najverjetneje novorojenčku oziroma nekaj mesecev staremu dojenčku ne bomo takoj podarili na primer lesenega vlakca ali kakšne druge igrače iz lesa. Dejstvo je, da morajo biti izdelki za novorojenčke in dojenčke čim bolj mehki. Odlično se na primer obnesejo ninice. A tudi pri teh moramo paziti, iz kakšne vrste tekstila so izdelane. Dobra izbira so tiste, ki so narejene iz naravnega bombaža.

Seznam najbolje prodajanih igrač na svetu

Odraslim pa na trenutke zmanjka pravih idej, kaj bi pravzaprav svojim otrokom kupili za rojstni dan, Miklavža, Dedka mraza in podobno. V tem primeru je dobro raziskati, katere igrače za otroke so najbolje prodajane in kot takšne tudi najbolj priljubljene.

V kategoriji: