loader

Po mnenju večine staršev in strokovnjakov je poganjalec boljša izbira za vašega malčka kot hojica, za katero nekateri celo pravijo, da je prej škodljiva kot koristna. Na trgu je na voljo več vrst in modelov poganjalcev, ki so namenjeni otrokom že od rojstva dalje. Pri tem je razveseljujoče to, da lahko otroci poganjalce uporabljajo doma ali zunaj. kolesa-za-otrokeObičajno so poganjalci izdelani iz lesa, kovine ali plastike. Ne glede na tip materiala je priporočljivo, da izberete takega, ki je izdelan iz kakovostnega materiala, saj se otroci z njim pogosto zaletavajo ob ovire. S pomočjo poganjalca si namreč otroci kaj hitro okrepijo noge in se naučijo loviti ravnotežje ter si zaželijo raziskovati svet na lastno pest. Pri tem pa s poganjalcem „dirjajo“ sem in tja.

Kdaj s poganjalca na otroško kolo?

Ko zagledate malega nadobudneža, ki se na poganjalcu pelje z dvignjenimi nogami ali pa jih celo da na krmilo poganjalca, je to znak, da mu vožnja z navadnim kolesom po vsej verjetnosti ne bo delala težav. Tak otrok bo skoraj zagotovo hitro in brez zapletov prešel s poganjalca na kolo. Mnogi starši pa poročajo, da so njihovi otroci prešli s poganjalca na kolo brez dodatnih koleščkov, to pa je tudi razlog, da so poganjalci postali vsesplošno priljubljeni. Posledično lahko vidite že otroke na otroških kolesih brez dodatnih koleščkov, ki še niso dopolnili štirih let.

Uporaba zaščitne opreme

Uporaba zaščitne opreme, kot so rokavice in čelada, je tudi pri poganjalčkih dobrodošla. Otrok si bo s poganjalcem v prvih nekaj letih življenja dodobra izostril občutek za hojo, ravnotežje in druge motorične spretnosti, ki mu bodo prišle prav v prihodnosti. Z zaščitno opremo pa ga boste že od malega naučili, da ima ta svoj smisel in je potrebna. Še zlasti se to izkaže za pomembno pri tistih otrocih, ki preidejo s poganjalcev na otroška kolesa brez dodatnih koleščkov in se kot taki vključijo v svet uporabnikov dvokolesnih vozil.

V kategoriji: