loader

Ko nas tam nekje oktobra prvič zazebe, se zavemo, da počasi prihaja bolj mrzel del leta, ki bo trajal vse do pomladi. Kar naenkrat se število kosov oblačil, ki jih potrebujemo, poviša. Med vsemi temi bundami, plašči, rokavicami in kapami so seveda v hladnejšem delu leta dobrodošli tudi različni šali. Šali niso samo lep modni dodatek, namenjen ženskam oz. v zadnjem času tudi vse več moškim. Služijo nam tudi kot zaščita pred raznimi boleznimi grla in dihal, saj nam grejejo zgornji del telesa. Tako gre pravzaprav za nujen kos garderobe, ki nam bo pozimi prišel še kako prav.

Velika izbira

Če potrebujemo dodatek k elegantnim oblačilom, izberimo med šali, narejenimi iz volne ali mešanice bombaža in umetnih vlaken. V takih nam bo tudi toplo, izbira barv pa je skoraj neomejena. Če želite klasičen videz, izberite takega v temnih barvah, kot so zelena, črna, rjava, siva ali modra. Zelo lepo so videti tudi različni drobni vzorci, ki dodajo piko na i celotnemu videzu. Volneni šali znajo biti včasih zelo dolgi, da jih moramo večkrat oviti. Tak izgled je trenutno zelo moden in z njim res ne boste zgrešili. Daljši kot je šal, večkrat si ga ovijte okrog vratu! Tako vam bo lepo toplo, hkrati pa boste še nadvse moderni.

Šali za športne navdušence

Če ste pozimi radi športno aktivni, naredite svojemu telesu dobro in si zavarujte grlo. Nihče ne želi obležati s prehladom. Naj šali postanejo del vaše obvezne športne opreme. Veliko ljudi meni, da jih šali pri športu le ovirajo, toda ko se navadijo nanje, ne morejo več brez njih. Šali, ki so na voljo za športne navdušence, so običajno izdelani iz posebnih umetnih vlaken. Prijetni so na otip in dobro grejejo vašo kožo. Tako boste lahko brez težav pojedli kosilo na terasi smučišča in v vetru presmučali tisto fantastično progo, o kateri nenehno sanjarite.

YouTube video

Kos za vse letne čase

Do sedaj smo govorili le o zimi, a tudi v drugih letnih časih pridejo šali še kako prav. Spomladi in jeseni vas bodo lepo ogreli ob še mrzlih jutrih in hladnih večerih. Za ta namen so primerni šali iz bombaža, lana ali svile, v katerih vam bo toplo, hkrati pa bodo popestrili vaš izgled in ga polepšali. Brez šalov seveda ne gre niti poleti in še kako prav nam bo ta kos prišel, ko se bomo zvečer sprehodili ob morju in bo veter prijetno pihljal. Vsekakor je šal res nepogrešljiv kos, ki ga vsekakor moramo imeti v svoji omari. In to ne samo enega!

Prevleka za odejo je lahko narejena iz svile, volne, bombaža mako, lanu ali viskoze. Več o tem pa si lahko prebere s klikom na povezavo.

V kategoriji: