loader

Dejstvo je, da so prsi oziroma dojke že od nekdaj simbolizirajo ženstvenost pa tudi zdravje. Imajo namreč prav posebno funkcijo v času dojenja, vse življenje pa so prav tako zelo opazen del ženske lepote. Kljub temu pa prsi pri številnih ženskah niso povsem popolne oziroma skladne s telesom. Morda niso dovolj velike, morda so celo prevelike ali pa niso dovolj simetrične. Posledično lahko pri ženskah to povzroča najrazličnejše težave, na primer s hrbtenico, ponavljajočimi se vnetji.

K sreči se lahko omenjene pomanjkljivosti dojk s pomočjo postopkov estetske ter plastične kirurgije odpravijo. Povečanje prsi na primer lahko izjemno izboljša njihovo obliko, prav tako tudi samo velikost.

Povečanje dojk z lastno maščobo

Napredek v postopkih plastične kirurgije je v zadnjih letih omogočil povečanje prsi na veliko bolj naravni način, torej brez vstavljanja umetnih materialov in brez nastajanja večjih brazgotin. Prsi se namreč lahko učinkovito povečujejo kar z lastno maščobo.

Pri takšni povečavi dojk se najprej s pomočjo liposukcije skozi nekaj milimetrske luknjice odvzame maščoba na delih telesa, kjer jo je preveč. Navadno so to boki, trebuh ali pa stegna. Maščoba se nato temeljito prečisti in nato skozi izjemno majhno kanilo vstavi v dojko. S tem se dojke tudi povečajo.

Povečanje prsi z lastno maščobo ima veliko prednosti.
Povečanje prsi z lastno maščobo, ki se jo vzame na delih telesa, kjer jo je preveč, ima prednost v tem, da se v telo ne vnaša umetnih materialov in po posegu ni opaznih brazgotin.

Lahko rečemo, da ima povečanje prsi z lastno maščobo v primerjavi s klasično povečavo s silikonskimi vložki izjemno veliko prednost. Po takšnem posegu namreč v telesu ni umetnega materiala. Tudi brazgotine so po posegu minimalne, velike so namreč le nekaj milimetrov. Praktično so povsem neopazne, in to tudi na povsem golem telesu.

Povečanje dojk z lastno maščobo je torej še posebej dobrodošlo za vse tiste predstavnice nežnejšega spola, ki imajo na določenih delih svojega telesa odvečno maščobo, ne pretirano povešene prsi ter željo po zmernem povečanju prsi.

Okrevanje po posegu

Okrevanje po posegu je praviloma precej kratko. Odvisno je zlasti od same vrste posega, ki ga je potrebno izvesti. Običajno je možno vse obveznosti opravljati že samo nekaj dni po posegu. Ob tem pa je pametno izpostaviti še to, da večina posegov za oblikovanje prsi nikakor ne vpliva na samo funkcijo dojk ter na zmožnost normalnega dojenja po posegu.

Katere posege nam še omogoča sodobna plastična kirurgija

Estetska plastična kirurgija lahko učinkovito poskrbi za odpravo manjših ali pa večjih nepravilnosti. Te nam lahko podarijo privlačno svež pa tudi mladosten videz. Sicer pa sta ugajanje ter privlačnost s svežim, mladostnim videzom želji, ki sta stari skoraj toliko kot človeštvo. K sreči se temu lahko dandanes približamo torej tudi s pomočjo estetskih kirurških posegov v izbranem centru.

YouTube video
Kaj je estetska plastična kirurgija in kakšne posege opravljajo plastični kirurgi?

Plastična kirurgija vključuje številne storitve, kot so na primer odstranjevanje kožnih znamenj oziroma sprememb, estetska korekcija štrlečih ušes, estetska korekcija vek, izboljševanje videza brazgotin, presajanje las, lifting oziroma prenos lastne maščobe, laserska lipoliza, vibro liposukcija.

Izboljševanje videza brazgotin

Praviloma se prav vsako celjenje globoke rane, ki je nastala zaradi kirurškega posega, nesreče ali pa opekline, konča z brazgotino. Zanjo je značilno, da nima za koži značilne zgradbe iz treh plasti, temveč je zgrajena iz vezivnih celic ter vlaken. Te so po svoji obliki še najbolj podobne usnjici, pokrite pa so s tanko plastjo kolagena.

Na srečo plastična kirurgija ponuja tudi storitev izboljševanje videza brazgotin. Cilj takšne storitve je torej izboljšanje oblike brazgotine. Dejstvo pa je, da brazgotine s prav nobeno tehniko ni mogoče povsem odpraviti. Prav tako se ne da zagotoviti, da bo končni rezultat zdravljenja idealen, čeprav bo operacija narejena z največjo možno skrbnostjo.

Estetska plastična kirurgija nudi tudi storitev izboljševanja videza brazgotin.
Plastična kirurgija ponuja tudi storitev izboljševanje videza in oblike brazgotin, vendar pa brazgotin s prav nobeno tehniko ni mogoče povsem odpraviti.

Celjenje rane ni odvisno le od kakovosti operacijske tehnike, temveč tudi od značilnosti telesa posameznika. Brazgotina lahko več mesecev ostane otečena, rdeča, srbeča, celo boleča.

Presajanje las

Ko nekateri ob umivanju las znova in znova izgubljajo cele šope las, jih navdaja izjemen obup. Njihova pričeska tako iz dneva v dan postaja vse bolj skromna, pleša pa je vse bolj očitna. Odlična novica pa je ta, da plastična kirurgija lahko dobro zdravi tudi plešavost. S pomočjo različnih kirurških metod kirurgi lahko pomagajo ljudem z razvito plešo. Če so na primer lasje enakomerno razredčeni po vsem lasišču, pa je primernejše zdravljenje plešavosti s pomočjo zdravil.

Estetska plastična kirurgija za zdravljenje plešavosti.
S presajanjem las lahko kirurgi pomagajo zdraviti plešavost z različnimi metodami.

Na sploh pa plastična kirurgija pri zdravljenju plešavosti uporablja kombinacijo štirih različnih metod. Neporaščeni del lasišča se izreže ter kožo zašije, v plešasto kožo se nasadijo lasni mesički, ki se jih izreže na dobro poraščenih robovih lasišča. Pod lasišče se vstavi tkivni ekspander. Z njim se poveča z lasmi poraščen del lasišča. Ena od metod pa je tudi ta, da se na mesto pleše premesti z gostimi lasmi poraščen del lasišča.

V kategoriji: