loader

Pri stabilizaciji zapestja ter radiokarpalnega sklepa oziroma karpalnega kanala lahko učinkovito pomagajo nekateri medicinski pripomočki, na primer opornice za karpalni kanal, sindrom karpalnega kanala, ortoze za karpalni kanal, opornice za zapestje, ortoze za zapestje.

Ker je roka zaradi svojih različnih funkcij bistvenega pomena na vseh področjih našega življenja, se vsaka okvara tega dela telesa in/ali zgornjega uda zaradi poškodbe ali različnih bolezenskih stanj zrcali v različnih, večjih ali manjših omejitvah delovanja ter sodelovanja. Z aplikacijo drobnih ortotskih pripomočkov in opornic se želi povrniti ali vzpostaviti čim bolj optimalno delovanje posameznika z okvaro roke ali/in zgornjega uda ter s tem izboljšati še kakovost življenja.

Z aplikacijo drobnih ortotskih pripomočkov in opornic se želi povrniti ali vzpostaviti čim bolj optimalno delovanje posameznika z okvaro roke ali/in zgornjega uda ter s tem izboljšati še kakovost življenja.

Opornice z določeno silo delujejo na telesne dele

Opornice za zapestje ali kateri koli drug del našega telesa delujejo z določeno silo. Statične opornice na primer delujejo na obravnavan ud s konstantno silo in ne omogočajo gibanja. Po drugi strani pa dinamične opornice zaradi svoje specifične sestave delujejo na aplicirano področje s spremenljivo silo ter zagotavljajo podprto ter nadzorovano gibanje.

Takšni medicinski pripomočki so serijsko dostopni, prilagojeni pa tudi individualno izdelani. Z njimi želimo ohraniti, povečati ali pa izboljšati funkcijske sposobnosti posameznika. Prav tako omogočajo izboljševati kvaliteto življenja. Pomembni so na področju izboljšanja telesnih funkcij. Z njimi se na učinkovit način zmanjšuje bolečine ter razbremenjuje boleče dele telesa. Lahko se izboljša gibljivost v sklepu, prav tako poveča mišična moč.

Z medicinskimi pripomočki želimo ohraniti, povečati ali pa izboljšati funkcijske sposobnosti posameznika. Prav tako omogočajo izboljševati kvaliteto življenja. Pomembni so na področju izboljšanja telesnih funkcij. Z njimi se na učinkovit način zmanjšuje bolečine ter razbremenjuje boleče dele telesa. Lahko se izboljša gibljivost v sklepu, prav tako poveča mišična moč.

Zgodovina opornic za zapestje in druge dele telesa

Z izdelovanjem opornic so se v preteklosti ukvarjali ortotiki, in sicer na način izdelave po modelu. V prejšnjem stoletju, v šestdesetih letih, se je z iznajdbo nizkotemperaturnih materialov pričelo izdelovanje opornic direktno na pacientovi roki.

Izdelava je po tej iznajdi postala precej lažja pa tudi hitrejša. V izdelavo pa so se zato pričeli vključevati tudi delovni terapevti. Ortotiki še zmeraj izdelujejo vzdržljive ortoze, ki se namenjajo stalni oziroma dolgotrajni uporabi; terapevti pa izdelujejo opornice, ki se lahko hitro prilagodijo v soodvisnosti z izboljševanjem zdravstvenega stanja.

Na sploh pa učinkovita izdelava tovrstnih pripomočkov poleg medicinskega znanja zahteva še terapevtovo kreativnost, spretnost oblikovanja in ne nazadnje še iznajdljivost.

Predpisi za medicinske pripomočke v Evropski uniji

Medicinski pripomočki predstavljajo precej širok nabor najrazličnejših izdelkov, ki so namenjeni izboljševanju zdravja, ne nazadnje omogočajo tudi večjo kakovost življenja. Za trženje takšnih produktov v Evropski uniji mora proizvajalec dokazati, da je izdelek varen, da deluje kot je predvideno in da so tveganja, ki so povezana z uporabo izdelka, sprejemljiva v primerjavi s koristjo za pacienta.

Za nekatere tovrstne pripomočke so zahtevani podatki, ki se pridobijo s klinično raziskavo. Za pripomočke z nizkim do srednjim razredom tveganja pa pogosto zadostuje pregled literature in/ali klinične izkušnje za podporo njihove predvidene uporabe.

To je na primer podjetje Medigo, ki je na trgu prisotno že skorajda tri desetletja. Ponaša se z vrsto prednostmi. Med drugim vam tovrstni ponudnik izdelke pri določeni vrednosti povsem brezplačno pripelje na dom oziroma na dogovorjeno lokacijo. Nudi 100 % varen nakup, garancijo na zadovoljstvo, ne nazadnje tudi hitro, učinkovito ter strokovno podkovano svetovanje ter podporo.

Poglavitni dokumenti za raziskavo medicinskih pripomočkov

Ključni dokumenti za raziskovanje medicinskih pripomočkov so precej podobni tistim, ki se potrebujejo za klinično preizkušanje zdravil. Posebnost tovrstnih raziskav je, da uporabnik lahko vpliva na zmogljivost pripomočka. Obenem pa uporabo izdelka včasih lahko povežemo z napredkom učenja uporabnika. Posledično se sami rezultati z izkušnjami samo še izboljšujejo.

Neželeni učinki, na primer škodljivi učinki pripomočka, se morda ne tičejo samo udeležencev v raziskavi, temveč tudi tretjih oseb, na primer uporabnike pripomočkov. V nasprotju s tem se neželeni učinki pri kliničnih raziskavah zdravil spremljajo samo za udeležence, ki so vključeni v raziskave.

Preberite tudi članek: Vse, kar morate vedeti o operaciji kile

Kila ali hernija je izbočenje struktur trebuha. Pogosteje kot pri ženskah se pojavi pri moških ter fantkih – zaradi naravne šibkosti mišic trebušnega dela. Razmik oslabelih mišic, skozi katere se izboči kila, povzroča zvišani pritisk v trebušni votlini.

Dobavitelj medicinskih pripomočkov z dolgoletnimi izkušnjami

Pri nakupu, izposoji oziroma najemu medicinskega pripomočka je ključno tudi to, da se obrnemo na proizvajalca, ponudnika oziroma dobavitelja z dolgoletnimi izkušnjami. To je na primer podjetje Medigo, ki je na trgu prisotno že skorajda tri desetletja. Ponaša se z vrsto prednostmi. Med drugim vam tovrstni ponudnik izdelke pri določeni vrednosti povsem brezplačno pripelje na dom oziroma na dogovorjeno lokacijo. Nudi 100 % varen nakup, garancijo na zadovoljstvo, ne nazadnje tudi hitro, učinkovito ter strokovno podkovano svetovanje ter podporo.

YouTube video
Opornice za hitrejše okrevanje in varovanje pred poškodbami

Odlična novica je tudi ta, da ima tovrstni dobavitelj medicinskih pripomočkov svojo spletno trgovino. To pomeni, da želeni izdelek lahko naročite kar od doma oziroma na daljavo. Seveda pa njihove maloprodajne poslovalnice lahko obiščite tudi v živo. Seznam poslovalnic najdete na njihovi spletni strani, prav tako kontakt. V svojih poslovalnicah redno ponujajo brezplačne meritve, na primer krvnega sladkorja. Strokovno usposobljeni svetovalci pa vam bodo z velikim veseljem pomagali pri izbiri primernega izdelka ali pripomočka. Glede kakršnega koli vprašanja pa omenjeno podjetje lahko kontaktirate kar preko spletne pošte.

V kategoriji: