loader

Wellness storitve so bile nekdaj na razpolago zgolj v termalnih zdraviliščih in hotelih. Dandanes pa je prisoten tudi v apartmajskih hišah, kmečkih turizmih, penzionih. Tudi vse več gospodinjstev se odloča za lastni wellness kotiček v domačem okolju. Za slednje pravzaprav ne potrebujemo prav veliko prostora. To je lahko samo savna z ležalnikom ali pa celotni prostor s savno, masažnim ali kopalnim bazenom, če je na voljo dovolj prostora.

Kljub vsemu pa na wellness še vedno najraje zahajamo kar v termalna zdravilišča, ki so z leti postala izjemno izpopolnjena. Na voljo je denimo storitev wellness vikend za dva ali za večjo skupino oseb.

V dvoje je najlepše

Wellness vikend za dva si lahko za konec tedna privoščite s svojo ljubljeno osebo. Storitev vključuje številne možnosti, na primer bazen, masažni bazen, savno, solno sobo, najrazličnejše vrste kopeli, meditacije ter druge sprostitvene tehnike, solarij, program zdrave prehrane, doseganje in ohranjanje telesne teže.

V nekaterih wellness centrih so na voljo celo zdravniki. Ti poleg klasičnih medicinskih sredstev pri svojem delu uporabljajo še druge fizioterapevtske metode, denimo hiperbarično terapijo.

YouTube video
Oddih v dvoje v Thermani Laško.

Mini in maxi wellness dan za dva

Ena od možnosti je torej, da se odločite za wellness vikend za dva. Lahko pa si prostor v wellnessu rezervirate zgolj za en dan. Na razpolago je na primer mini in maxi wellness dan. Tovrstna storitev je namenjena zlasti tistim, ki želite učinkovito in hitro sprostitev, čas zase ali pa le regeneracijo telesa po napornem delavniku.

Mini wellness dan vključuje triurno kopanje ter polurno wellness masažo hrbta. Maksi wellness dan pa vam zagotavlja celodnevno kopanje ter 50-minutno masažo telesa. Podrobnejše informacije lahko prejmete na spletni strani ponudnika, kjer si lahko rezervirate tudi svoj termin.

Presenečenje v obliki bona za wellness v termah

V resnici je wellness pisan na kožo vsakega posameznika. Prav vsi se radi namreč tu in tam sproščamo ter tako pozabimo na naporni vsakdanjih. Svojega bližnjega lahko za rojstni dan ali ob kateri koli drugi priložnosti presenetite z bonom za wellness vikend za dva. Več kot verjetno je, da bo presenečenje uspelo.

Na dopust v terme z avtodomom

Medtem ko številni pari najraje počitnikujejo v hotelih, apartmajih, sobah ter podobnih namestitvah, pa je dosti tudi takšnih, ki najraje kampirajo. Na cilj se najraje pripeljejo kar z avtodomom. Ena od možnosti je recimo kamper za 2 osebi. To je vrsta avtodoma, ki je torej namenjena za 2 osebi. Je torej nekoliko manjši in se ga da tudi najeti.

kamper za 2 osebi
Za najem avtodoma je veliko možnosti.

Seveda si morate že vnaprej zagotoviti tudi parkirišče za kamper. Številni ponudniki počitniških storitev ponujajo tudi takšno možnost, zato lahko zlahka najdete primerno lokacijo za počitnikovanje v dvoje.

Nakup ali raje najem avtodoma za kampiranje?

Je bolje kamper za 2 osebi ali na sploh avtodom najeti ali kupiti? Odgovor je sila preprost. Če v dvoje ali z družino nameravate kampirati vsaj dvakrat na leto, potem se vam nakup avtodoma zagotovo izjemno splača. Če pa se boste za takšno aktivnost odločili le tu in tam, in to za krajši čas, je najbolje avtodom oziroma kamper kar najeti.

Za najem avtodoma je veliko možnosti. Lahko najamete povsem klasičnega ali pa takšnega, ki je zasnovan po najbolj modernih merilih. Seveda je od tega odvisna tudi cena. Pri izbiri najprimernejšega tovrstnega prevoznega sredstva imejte v mislih tudi to, koliko oseb bo začasno prebivalo v njem. Če sta torej to le dve osebi, se vam daleč najbolj splača kupiti ali pa najeti kamper za dve osebi.

Se lahko v toplice odpeljemo v spremstvu avtodoma?

Toplice oziroma terme so ponovno postale zelo priljubljena destinacija za počitnikovanje. Tudi tisti, ki najraje uživate v zasebnosti in svoji svobodi, se lahko tja odpravite kar v spremstvu avtodoma, saj ima večina ponudnikov toplic na voljo tudi parkirišče za kamper oziroma avtodom.

A še preden se odločite, kam se boste z avtodomom odpeljali, preverite, kaj vse je nameščeno v neposredni bližini parkirišča oziroma kaj vse vam je na voljo. Večina ponudnikov svoje storitve – tudi v povezavi s tem – podrobneje prikazuje na svojih spletnih straneh, kjer so na voljo tudi ceniki.

obisk term z avtodomom
Toplice oziroma terme so ponovno postale zelo priljubljena destinacija za počitnikovanje.

Aktivnosti, ki se jih lahko udeležujete na kampiranju v termah

V okolici parkirišča za avtodom boste lahko koristili številne mikavne aktivnosti, kot so na primer kolesarjenje, kopanje, pohodništvo, raziskovanje bližnjih mest, uživanje vrhunske hrane in pijače.

V kategoriji: