loader

V življenju se nam pripeti marsikaj nepredvidljivega. V danem trenutku se lahko zato počutimo povsem nemočne. Obenem pa nam na misel kaj hitro pride kakšna rešitev, ki je tudi nam dostopna. Tudi izguba zob je lahko nekaj povsem nepredvidljivega, obenem pa zelo zoprna zadeva, ki jo je potrebno kar se da hitro tudi odpraviti. Na srečo nam sodobna tehnologija ponuja veliko rešitev. Ena od njih so tudi implantati ali zobni vsadki.

Kaj so implantati in čemu so namenjeni?

Implantati ali zobni vsadki so posebna sredstva, ki nadomeščajo korenino našega zoba. Vsadimo jih v čeljust, kjer služijo kot nosilci za najrazličnejše protetične nadgradnje. Pri tem mislimo predvsem na prevleke, mostičke ali proteze.Z njimi lahko na najboljši možni način nadomestimo izgubljene zobe.

https://www.youtube.com/watch?v=jLBUEKccyrA

Najpreprosteje lahko rečemo, da so implantati zamenjava za korenino izgubljenih zob. Pri enem manjkajočem zobu je implantat torej najboljša rešitev. V celoti namreč lahko ohranimo oba sosednja zoba, ki bi ju morali sicer obrusiti. Če pa nam manjka več zob, pa nam implantati služijo kot posebni nosilci mostička.

Majhen rutinski poseg

Vstavitev implantatov na splošno velja za izjemno majhen rutinski poseg, ki traja približno pol ure. Pri tem je potrebno poudariti, da je poseg popolnoma neboleč in da poteka pod lokalno anastezijo. Pred vstavitvijo implantatov je potrebno vedeti tudi to, da so implantati narejeni iz titana, ki se vstavi v čeljust.

Implantati

Z njihovo vstavitvijo lahko preprečimo resorpcijo kosti

Implantati se ponašajo s številnimi prednostmi. Nekaj smo jih že omenili. Pomembno dejstvo je tudi to, da se z njihovo vstavitvijo prepreči tudi nadaljnja resorpcija kosti. Posledično tudi ni potrebe po brušenju sosednih zob, ki so lahko povsem zdravi. Implantati veljajo tudi za zelo stabilne in čvrste ter so kot taki tudi odlični nosilci protetičnih nadomestkov. Ne povzročajo nikakršnih iritacij, kot je na primer snemna proteza. Lahko rečemo, da je njihova trajnost doživljenjska. Vseeno pa moramo pri tem poudariti, da to velja le v primeru, če jim namenjamo povsem pravilno higieno in tudi redne kontrolne obiske v svoji izbrani zobni ordinaciji.

Če torej iščemo kakovost življenja na področju zob, potem so implantati v primeru izgube zob zagotovo najboljša možna trenutna rešitev, ki nam jo ponuja trg.

V kategoriji: