loader

Winx Club animirana serija risank v kateri nastopajo vile: Bloom , Stella, Flora, Musa, Tecna, Layla, Trix-ice, Pix-ice in Specialisti. Več preberi tukaj .

Zaenkrat smo Winx Club lahko spremljali tri sezone, četrta pa bo izšla v letu 2009. bolj podrobno  o dogajanju po sezonah si preberite v nadaljevanju.

 


Winx Club Sezona 1

Navadno dekle s planeta Zemlja, Bloom živi popolnoma običajno življenje v mestu Gardenia, dokler ne sreča princeske s planeta Solarija, Stelle, ki je v težavah. Ob tem, ko ji pomaga, odkrije, da ima čarobno moč. Stella prepriča Bloom, da se pridruži Alfei, najboljši šoli za vile v vesolju. V Alfei Bloom organizira Winx Club, katerega člani so njene štiri prijateljice in sostanovalke: Stella, Musa, Tecna in Flora.
Kasneje se srečajo in spoprijateljijo še s Specialisti: Brandon, Riven, Timmy in Sky.

Srečajo tudi sovražnice, čarovnice po imenu Trix (Triks): Icy, Darcy in Stormy, ki prihajajo iz šole za čarovnice po imenu Cloudtower. Te iščejo Dragon's Flame (Zmajev ogenj), ki naj bi bil v Stellinem čarobnem prstanu in naj bi imel posebno moč. Njihovemu neusmiljenemu zasledovanju prstana sledijo bitke z Winx Club.

Ob tem Bloom tudi začne spoznavati skrivnosti njenega planeta, starše in moči.


Winx Club Sezona 2

Po poletnih počitnicah se dekleta iz Winx Cluba vrnejo na Alfeo v drugi razred. Srečajo novo vilo, Laylo, ki jih prosi za pomoč pri reševanju njenih pixi prijateljic, ki jih je ujel Lord Darkar. Lord Darkar hoče izvedeti, kje leži Pixies' Village, da bi ukradel štiri kose Codexa, po enega v  Pixie Village, Redfountain, Cloudtower in Alfea, s katerimi bi odprl vrata v Realm of Realix, kjer je Ultimate Power. Trixice prav tako pridejo do Lorda Darkara in se  odločijo, da mu bodo pomagale. Lord Darkar je pravzaprav "Shadow Phoenix", ki hoče zavladati.
Kasneje uporabi Bloom za odpiranje vrat v Realix. Dekleta srečajo še enega Specialisa: Helia, v katerega se zaljubi Flora.


Winx Club Sezona 3

Pregnane na Omega dimenzije, Trix-icam uspe pobegniti z Valtorjem, čarovnikom, delno odgovornim za uničenje doma Bloom, Domino. Odločijo se, da bodo sodelovali in načrtujejo invazijo na več področjih, na področju Magix in se želijo maščevati tistim, ki so jih zaprli in jim ukrasti čarobni zaklad in vir energije iz vsakega področja. The Winx Club začnejo  svoje tretje leto v Alfei in dekleta spoznajo svojo edinstveno Enchantix preobrazbo, ki so jo pridobile s prikazom poguma in nesebičnosti.


Winx Club Sezona 4

Za sezono 4 je znano samo, da bodo prikazane nove transformacije Winx-ic in da bodo prišle tudi na Zemljo, kjer bodo kot kaže, nadaljevale svoje pustolovščine.  Prikazana bo v letu 2009.


V kategoriji: