Na vrtiljaku

  Vrti, vrti, vrti,se vrtiljak, vrti,na vrtiljaku pamedvedek naš sedi. Oho, oho, oho,kako je to lepo,voziti se okrogin plavati v nebo. Stoji, stoji, stoji,zdaj vrtiljak stoji,medvedku pa se zdi,da se ves svet vrti.  

Na potepu

  Naš kuža švrk in muc brkačk potoku sta krenilain hov, hov, hovin mjav mjav mjav,sta račke prepodila. Potem sta naglo šla naprej,za polje sta zavilain hov, hov, hovin mjav mjav mjav,sta zajčka preplašila. Ko v gozd junaka pelje pot,se v volka zaletita,nič več hov, hov,nič več mjav, mjav,kot blisk domov zbežita. Zares, najlepše je doma,spoznata potepuha,potem ko mleko muc dobi,naš švrk pa košček kruha.  

Pikapolonica

  Ko se je sonce zjutraj zbudiloin so zapeli ptički povsod,pikapolonca očke pomanein se odpravi urno na pot. Leta na trave, bilke in rože,z bele marjetkevzpne se na mak.Ko pa jasminov grm oblezepikapolonco vabi še slak. Tu je obstala, premišljevala,komu naj nese srečo in kam.Že je zletela, k Janji se uselain ji je rekla: »Srečo ti dam.«  

Mravlja in polž

  Mravlja, mravljicaiz mravljišča kukala,mravlja, mravljica,kaj je videla? V travi, travicileze, leze, čudna stvar,v travi, travicipolžek samotar. Jojme, jojmene,kaj če zleze na goro?Jojme, jojmene,potlej bo hudo. Mravlja, mravljica,v luknjico je smuknila,mravlja, mravljica,polžku je ušla.  

Žabec kukec

  Rega, rega, rega, rega,rega, rega, kvak, kvak,to, kar jaz vem,to, kar jaz znam,to zares ne zna vsak. Krasno brenkam na kitaro,sem med pevci prvak,rega, rega, rega, rega,rega, rega, kvak, kvak. Zdaj z menoj veselo pojte,da se sliši preko mlak,rega, rega, rega, rega,rega, rega, kvak, kvak.  

O zelenem, rumenem in belem zajčku

  Iz brloga gre lisica.medved liže sladki med,a za urno veverico,lešniki so slastna jed.En, dva, tri, en dva, tri,zdaj mižiš ti. Najlepšo hišico imanaš pridni beli zajček,se sveti vsa, kot bi bilaiz čistega zlata. Tra, la, la, la, la, la, la, la,tra, la, la, la, la, la, la,se sveti vsa, kot bi bilaiz čistega zlata.  

Ptičje drevo

  Na skalnati otokpriletel je ptičin spustil je zrno na tla.Iz zrna je zraslovisoko drevo,visoko, tja gor do neba. Med vejami gnezdina stotine ptic,ki vse tako milo pojo,in ko jih zaslišiš,v trenutku zaspišin sanjaš prečudno lepo.