Sneženi mož

  Tinček in Tončekpa Jurček z vasi,kepe valijo,vsem trem se mudi. Tukaj so nogein tole je trup,še glavo in rokepa možek bo vkup. Pisker na glavo,korenček za nos,strgane čevlje,da mož ne bo bos. Zdaj, ko gotov jezarajajmo vsi,možek sneženinaj dolgo živi!  

Prvi sneg

  Zjutraj, ko še mucek spančka,že po vrtu skače Ančka.Danes je res dobre volje,saj je sneg pobelil polje. Ves dan se lovi po snegu,sanka z Mihcem se po bregu.Lica jabolka so rdeča,nosek njen ledena sveča. Ko pa lunica posije,punčka v kožuh se zavije.Ena, dve in naša Ančkav topli posteljici že spančka.  

Na saneh

  Cin, cin,cin, cin, cin,pojejo kraguljčki,cin, cin,cin, cin, cin,v breg drse sani. Hop, hop,hop, hop, hopskačejo konjički,hop, hop,hop, hop, hopjoj, kako leti. Dober dan snežak,ptičke, srne, zajčki,mi pa kar naprejv bele zimske dni…

Ledene sveče

  Temni oblaki,mrki možakiprevlekli so zimsko nebo. Sonce zakrili,potlej spustili sokapljice k nam, na zemljo. Kaj so zaspalekapljice male,po stenah nič več ne polze? Niso zaspale,tu so ostale,zdaj v svečah ledenih žive.  

Dedek Mraz 3

  Stari dedek z belo brado,stari dedek, dober mož,vsi te čakamo veselo,da prineseš zvrhan koš. Tinčku konja,Jani punčko,Tončku žogo,Mihcu vlak,Janezu trobento zlato,da bo trobil kot vojak. Jurčka našega se spomni,revček v postelji leži,zdravja, dedek, mu prinesi,da bo srečen on in mi.