Sveti Miklavž

  Miklavž, ta dobri stari mož,nocoj bo vzel na rame koš. Miklavž gre med otroke zemske.Pa v spremstvu sodrge peklenskein z angelci gre škof pastirbo vsaj v nebesih malo mir.  

Muzikantska

  Tra, ra, ra, ra,tra, ra, ra,godba v goste je prišla.Muzikanti, veseljaki,sami krepki so možaki.Miha na činele igra,Rok po bobnu ropota. Bam, br, bam, bam,bam, br, bam,kdor želi, naj pride k nam.ta, ki pridno je polento,v godbi bo igral trobento.Kdor bo pihal v bombardon,bo zaslužil en bonbon. Bumstadrija,bumstadra,kdor uči se, ta pa zna.Godba se je pomladila,nove godce je dobila.Zdaj pozor in ena, dva,naša godba vam igra.  

Zvezdica v morju

  Pred mnogimi,mnogimi leti,je zvezdica padla z neba.In v vodi je potonila,zdaj sveti na dnu morja. Že mnogiso zvezdo iskali,a nihče je našel še ni.Poskusite srečo, otroci,morda jo najdete vi.

Mesec radovednež

  Pokukal je mesec z neba.Ku – ku, ku – ku, ku – ku,pokukal z neba, zagledal moža,ku – ku,ki pasel kozlička je dva. Se smejal je mesec z neba,ha – ha, ha- ha, ha – ha,se smejal z neba, kermožu ušla,ha- ha,sta bela kozlička oba.

Luna zaspanka

  Ko zjutraj se vrne s poti,si luna budilko navije,da o pravem jo času zbudiin v mraku čez goro zavije. A včasih se tudi zgodi,da uro pozabi naviti,takrat pa kot muca zaspi,ko v službo bi morala iti.  

Lunin rojstni dan

  So zvezdice se zbrale,skrivnostno šepetale:kaj naj bi za rojstni danzlati luni dale. Menile so, menile,in so tako sklenile:rdeč klobuk za rojstni danbomo ji kupile. So rdeč klobuk kupile.ga luni podarile.Rdeč klobuk za rojstni daniz žameta in svile. Je luna vsa veselaklobuček si nadela.Z njim na pot za rojstni danbrž je pohitela.  

Luna sanja

  Hude sanje, hude sanjeluna je imela,da je v morje, da je v morje,bunk, štrbunk zletela. Ko so ribe, ko so ribeluno opazile,od veselja, od veseljaso v en glas zavpile: Zlata žoga, zlata žoga,v morje je skočila,plavati jo naučimo,da ne bo utonila. Kakšna žoga, kakšna žoga,luna se zjezila,in se v hipu in se v hipuiz hudih sanj zbudila.