Maškarada na dvorišču

  Na dvoriščukakor na plesiščupalčkov mrgoli,vse vrti sesaj zares je veselih maškar ples. V vrtcu malčkovje živalski vrt:kužka miš lovi,zajca polž podi,skače črni krt;čebelica Majamedvedu nagaja,vmes pa ptičjih peres,repkov, tačic, uhljev, mačic,polno je klovnov,kavbojev in nojev,skratka vsega.Pridite tja še vipa ti in ti!!! 

Pust

  Skozi vas prihaja pust,nos mu mahedra do ust,v lica, v čelo je poslikan,kakor od osa opikan:spremljajo ga boben, basin cvilečih gosli glas. Mlado, staro z vseh stranivre iz hiš, za njim drvi,vsak se pustu rad pridružilmetla mu za žezlo služi,krona mu je pisker star,slabe volje ni nikdar. Tam in tod in vsepovsodse praznuje pustov god;vse se drenja, dreza , suje,poskakuje, vrat steguje,vik in krik in pisk in vriskšviga naokrog kot blisk. Ko pa sonce gre v zatonin se vzdrami težki zvon,v ples vsa vas se s pustom zgrne,v krčmi pisker mu prevrne:poje boben, gode bas,vmes pa cvili gosli glas. 

Pustna zabava

  Skozi okno poglejmoČemu takšen vriščIz ulic prihaja Do naših dvorišč! Šeme brez tremeIz vsega sveta,Pojejo, plešejo,Kakor kdo zna. Rija, rijarajapust se sprehaja,zemljo z zelenobarvo pomlaja. Ej, tudi meni,čeprav sem boječ,pustna zabavaod nekdaj je všeč.  

Od hiše do hiše

  Od vrat do vrat,prinašamo smeh vam,in s smehom pomlad. Zato pa nam dajteen evrček, dva,tri bobe, tri krofeen košček mesa. Trajlala-laj-lalapustne smo šeme,trajlala-hopsasanič nismo lene. Trajlala-laj-lalavse se vrtimo,trajlala-hopsasain veselimo. Hopsasa drajsasa,pustna nedeljalan smo bli špeha sitletos pa zelja.

Maškarada

  Rad bi naznanil,zadeva je tajnain strogo zaupna. Rad bi poudaril,naloga je težka,a nikakor brezupna. Plačam pošteno,ponujam nagradoza sleherna usta, res bi rad vedel,kaj si je Kajanadela za pusta.